+46(0)707275127 info@west-tech.se

3D animation i Maxon Cinema 4D

Uppdaterade till Maxon Cinema 4D version R17 förra året för produktion av 3D-grafik. Efter att ha spenderat många (många) timmar uppslukad av mjukvaran börjar jag sakta behärska dess potential och det är en riktigt skön känsla. Bilden ovan och nedan är från ett av mina första större projekt 2016. Efter renderingen ur C4D retuscherade jag även bilden i Adobe Photoshop CS6 genom att addera effekten av ytterligare dimma/rök i gul ton och även justerade färgvärdena i hela bilden samt förhöjde högdagrarna något medan skuggorna gjordes mörkare.

Mjukvaran

Programmet är skapat av det tyska företaget MAXON Computer GmbH och deras senaste version (R17) av Cimema 4D släpptes i slutet av 2015. Kort sammanfattat inkluderar mjukvaran animering, procedur- och polygonbaserad (sub-d) modellering, avancerad ljussättning, texturbehandling samt rendering. Stöder operativsystemen Microsoft Windows, Mac OSX samt Linux. Vad som fått Maxon att bli en av de ledande inom 3D-animering är deras användargränssnitt som är bortom all kritik, har man tidigare använt något motsvarande animeringsprogram så kommer man snabbt in deras process och den är verkligen väl genomtänkt. Arbetsflödet är smidigt och efter ett tag lär du känna tänket och listar ut de flesta nya stegen på egen hand.

Nyfiken på att se mer av programmet & dess potential?

För att läsa mer och se de oändliga möjligheterna med C4D hänvisar jag först vidare till Maxon’s hemsida. Är du sugen på att se några tutorials för programmet så står Greyscale Gorilla för de mest uppskattade och övergripande. Det kan vara en bra start att börja spåna runt bland materialet där för att enklare få en tydlig inblick i Cinema 4D’s funktioner och gränssnitt utifall du är intresserad av testa det själv. Maxon erbjuder en Demoversion för att potentiella nya användare skall kunna testa programvaran, via deras webbplats som jag länkade till ovan i detta stycket kan man leta sig vidare till nedladdningen.

För er som har ordnat en licens och sen skall djupdyka ner i denna kreativa digitala värld av skapande så rekommenderar jag att besöka kanalen Best of Cinema 4D Tutorials – här finner ni de absolut främsta och senaste! Där kan ni även enkelt leta er vidare till flertalet duktiga animatörers profiler och frossa bland inspirerande kreationer. Jag som skriver detta inlägget driver West-Tech och ni kan läsa mer om mig här. Skulle du vilja diskutera kring programmet eller hade uppskattat lite relaterat material, plugins eller tutorials så är ni välkomna att kontakta mig. Detta är inte min primära inriktning utan ett komplement till mina färdigheter som grafisk designer. Dock ligger intresset högt och jag har ambitionerna att fortsatt utveckla mina kunskaper för att kunna erbjuda högsta kvalité på mina tjänster inom profilering och visualisering.

Testa gärna att dela inlägget ’3D animation i Maxon Cinema 4D’ via delningsknapparna nedan: