+46(0)707275127 info@west-tech.se
Logotyp till fast pris

A-Team

A-Team i Göteborg är en totalentreprenad gällande ny- eller ombyggnation av butiker och kontor. I över 20 års tid har dem erbjudit sin kompetens och gjort åtagande hos flera av nordens största retailkedjor likt Kappahl, Intersport, Lindex, NK och Superdry för att nämna några. Projekten ställer höga krav på kompetens men även kreativitet, flexibilitet, kommunikation och finish vilket A-Team lever upp till med råge. Genom att se möjligheterna i varje enskilt projekt och ha bred expertis inom projektledning, rit och byggnation arbetar dem proaktivt och har etablerat sig starkt på marknaden. De erbjuder efterfrågade, kreativa och funktionella helhetslösningar där de alltid låter kundens behov stå i centrum. Företaget är verksamt över hela Sverige och likaså i Norden på efterfrågan. Med över 30 anställda och växande är det ett självklart val både för retail, offentlig miljö, kontor och restauranger. Deras huvudkontor ligger i Göteborg och dem finns även centralt i Stockholm.

Mobilanpassad hemsida:

Då A-Team’s tidigare webbplats började bli till åren och inte längre stämde överens med deras grafiska profil valde dem att anlita mig på West-Tech för att producera en helt ny mobilanpassad hemsida till fast pris. De ville ha en snygg, tydlig och säker webblösning som var enkel att underhålla och uppdatera. Resursen de önskade anlita behövde ha ett öga för detaljer samt stor känsla för färg och form samt gärna lokal förankring i Göteborg. Således blev dem rekommenderade att kontakta mig för ett inledande möte. Jag presenterade en lösning i enlighet med deras vision och varumärke och strax därefter var vi igång.  I uppdraget ingick bildmaterial, digital profilering, textproduktion och sökmotoroptimering.

Design & funktion:

Då den tidigare hemsidan var mörk till utseendet så vi valde redan initialt att nu börja om på ren canvas. Den tidigare webbplatsen skrotades då helt och vi tog mer eller mindre bara med delar av textinnehållet som vi använt som grund för de nya texterna. Visionen var att skapa en ljusare och mer inbjudande design som bättre kommunicerar företagets kärnvärde och kundlöfte. Jag strävade således efter att skapa ett stilrent uttryck där A-Team’s profilering på ett nytänkande sätt inkluderats i både detaljer, skärningar, grafiska element, färgsättningar och i bildspråket. Likaså arbetade jag mycket med formgivningen i sin helhet och tillämpade ett designspråk som ger extra dimension och förstärker den visuella upplevelsen. Med ett modernt gränssnitt som är luftigt, tydligt och tilltalande bildas därmed en välbalanserad helhet för verksamhetens digitala närvaro.

I nära samarbete med en av A-Teams duktiga inredningsarkitekter, Jessica, började den nya hemsidan ta form. Vi fokuserade på att lyfta fram de delarna som är mest efterfrågade för både potentiella och nuvarande kunder. Efter det inledande översta blocket på startsidan presenteras de fyra avdelningar för de besökare som snabbt vill läsa mer om dessa grundpelare verksamheten. Vidare ned på startsidan leds besökaren genom resterande övergripande innehåll för att avslutande direkt på ett smidigt sätt kunna höra av sig via ett formulär. På undersidan ’Kontakt’ har en karta inkluderats i fullbredd med position för lokalerna i Göteborg. Likaså presenteras där hela personalstyrkan med kontaktuppgifter för respektive medarbetare. På så vis kan kunderna enkelt hitta och kontakta just den resurs de söker. Trots att mycket arbete lades ned på det grafiska så tummades det inte på att sidan skulle vara snabb och mobilvänlig. Startsidan har en storlek på endast 1,91MB vilket tillsammans med deras snabba webbhotellslösning resulterade att vi erhöll A-klass gällande prestanda i både YSlow- och PageSpeed poäng – något som endast en bråkdel av dagens hemsidor klarar. Detta gör det smidigt för besökaren då sidorna läses in lätt men det höjer även rankningen hos Google.

SEO/Sökmotoroptimering:

Genom sökmotoroptimering kan man delvis påverka hur relevant sökmotorerna anser att sidan är i relation till diverse sökningar relaterade till verksamheten. Till exempel om en person söker på ’A-Team’ så vill vi förstås att Google tidigt hänvisar till företagets hemsida. Och om än lika viktigt, när en person söker det företaget erbjuder men inte känner till dem sedan tidigare så vill vi att hemsidan syns så högt upp i sökresultaten som möjligt vid tänkbara nyckelord och nyckelfraser. Genom lång erfarenhet och flera utbildningar inom sökmotoroptimering hjälper jag samtliga företag jag bygger en hemsida för med deras SEO. A-Team och deras nya hemsida var inget undantag och jag gjorde en fulll on-site optimering i samband med produktionen. Där utförde jag bland annat flertalet åtgärder som stärker sidans prestanda, information och presentation vilket enkelt beskrivet är vad sökmotorer baserar en stor del av rankningen på vid utvärderingen av själva hemsidan. Att webbplatsen är fullt responsiv, det vill säga mobilanpassad och ser lika bra ut på samtliga enheter, är också en viktig faktor som hemsidan uppfyller. Vidare lägger jag mycket tid på att strukturera upp både textinnehållet och de interna länkningarna. I samband med publiceringen begär jag en nyindexering av hemsidan hos Google och följer upp med eventuella finjusteringar. Allt för att försäkra både mig och kunden om att webbplatsen presterar mot sin potential.

Skyddsåtgärder och säkerhet:

Sist men inte minst så är det viktigt att en webblösning ligger i framkant när det gäller säkerheten för både besökare och hemsideägare. Främst för att minimera risken för intrång och virus på själva hemsidan, men även så inte informationen som skickas via formulär kompromissas och ger skadlig kod till mottagaren. Därav rekommenderar jag alltid att upprätta en säker anslutning där all data som skickas och tas emot är krypterad. Etableringen av den krypterade datan sker genom ett SSL-certifikat som utfärdas för webbplatsen. Ni kanske har lagt märke till att vissa sidor har ett grönt nyckellås vid inmatningsfältet i webbläsaren? Det är en indikation på att hemsidan är markerad säker anslutning och har ett individuellt SSL-certifikat upprättat. Vidare aktiverar jag alltid en stark dedikerad brandvägg som skyddar anslutningen mot obehöriga intrångsförsök och övervakar IP-adresser. Sist men inte minst konfigurerar jag tätt schemalagda genomsökningar efter virus och skadlig kod och kunden kan själv välja om de vill ansluta hemsidan till mitt servicepaket.

Torbjörn har god känsla för design, han var lyhörd för våra önskemål och snabb om vi ville justera något . I samarbete med oss arbetade Torbjörn fram en professionell lösning för webben – i enlighet med vår vision, vårt varumärke och våra behov. Vi kan varmt rekommendera Torbjörn.

Jessica J.

Inredningsarkitekt, A-Team Bygg & Inredningstjänst i Göteborg

Betyg 5/5.

Peter H.

Ägare, A-Team Bygg & Inredningstjänst i Göteborg