+46(0)707275127 info@west-tech.se
Logotyp till fast pris

AdMare Ship Management

AdMare Ship Management har sitt säte i Göteborg. När Ellingsen Ship Management och Imperial Ship Management slogs ihop i Januari 2017 bildade dem AdMare Ship Management. Bolaget har sedan sammanslagningen varit med om en imponerande tillväxtresa. Med stor kompetens och lång erfarenhet erbjuder AdMare tjänster inom diverse fartygsrelaterad förvaltning och management. Fokus ligger på fartygsförvaltning, tekniskt management och besättningsmanagement. Branschen ställer höga krav på kompetens och professionalism men även flexibilitet och god kommunikation. Genom att vara vana problemlösare och se möjligheter arbetar dem proaktivt och har etablerat sig som en pålitlig aktör.

Samarbetet

Under 2020 inleddes ett samarbete mellan West-Tech och AdMare Ship Management. Vi bekantade oss inledande via videomöte. I dialogerna kring deras tankar och målsättningar för en nya hemsida fick jag en klar bild över deras vision. Efter att de övervägt och jämfört offerterna de tagit in från ett urval av aktörer för projektet meddelade dem att de var trygga med att gå vidare med mig. För att bemöta tidsramen drog vi igång arbetet redan dagen efter beskedet.

Mobilanpassad hemsida:

Då deras tidigare webbplats började bli till åren och inte längre speglade företagets kärnvärde eller erbjudande var det dags att börja på ett helt nytt blad. Den tidigare webbplatsen lät vi således vara och jag skapade en helt ny WordPress-installation på dedikerade servrar hos Oderland. Som de flesta idag ville AdMare ha en snygg, modern, lättnavigerad, informativ och säker webblösning som förblir konkurrenskraftig även över tid. Processen började med analys och planering, därefter gick jag vidare med att strukturera upp en grund för startsidan. Efter att en färgkarta och grafisk manér var fastställd kunde jag skapa det första designförslaget. Utifrån återkopplingen från AdMare tog jag sedan processen vidare och för varje vända tog vi ett steg närmare det färdiga resultatet.

 

Design & funktion:

Visionen var att skapa en modern hemsida med mycket kontrast och inbjudande design som på bästa sätt kommunicerar bolagets kärnvärde och kundlöfte. Jag strävade efter att skapa ett stilrent uttryck där AdMare’s profilering på ett nytänkande sätt inkluderats i både detaljer, skärningar, grafiska element, färgsättningar och i bildspråket. Likaså arbetade jag mycket med formgivningen i sin helhet och tillämpade ett designspråk som ger extra dimension och förstärker den visuella upplevelsen. Med ett modernt gränssnitt som är luftigt, tydligt och tilltalande bildas därmed en välbalanserad helhet för verksamhetens digitala närvaro.

I nära dialog med Tommy på AdMare började den nya hemsidan ta form. Vi fokuserade på att lyfta fram deras styrkor och tjänster på ett sätt som förmedlar pålitlighet, kompetens och nytänkande. Efter det inledande översta blocket på startsidan presenteras tjänsterna för de besökare som snabbt vill läsa mer om dessa grundpelare verksamheten. Genom att lägga textinnehållet i moduler som expanderas vid klickning får sidan ett avskalat utseende och en komprimerad storlek. Då bolaget under flera år anordnat interna fototävlingar och flera av de anställda samt besättningsmännen är duktiga på foto hade vi ett enormt urval av vackra foton att välja bland. De många fantastiska bilderna utgör således en viktig del i hemsidans utformning. Med den vita bakgrunden och de stora friytorna ges bilderna extra fokus.

 

Personalfotografering

På undersidan ’Contact us’ presenteras hela personalstyrkan med personalfoton och kontaktuppgifter för respektive medarbetare. Personalbilderna ordnade jag på West-Tech genom att ta med mig studioutrustning till AdMare’s lokaler i centrala Göteborg. Under en förmiddag tog vi personalfotona och retuscheringen ingick i arbetet med hemsidan.  På så vis kunde vi försäkra oss om att dem gick i enlighet med hemsidans övriga stilspråk och höll samma höga kvalité.

Trots att mycket arbete lades ned på det grafiska och användarupplevelsen så tummades det inte på att sidan skulle vara snabb och mobilvänlig. Startsidan har en storlek på endast 1,22 MB vilket tillsammans med den snabba webbhotellslösningen resulterade att vi erhöll A-klass gällande prestanda i både YSlow- och PageSpeed poäng – något som endast en bråkdel av dagens hemsidor klarar. Detta gör det smidigt för besökaren då sidorna läses in lätt och det höjer även rankningen hos Google.

 

SEO/Sökmotoroptimering:

Genom sökmotoroptimering kan man delvis påverka hur relevant sökmotorerna anser att sidan är i relation till diverse sökningar relaterade till verksamheten. Till exempel om en person söker på ’AdMare Ship Management’ så vill vi förstås att Google överst hänvisar till bolagets hemsida. Och om än lika viktigt, när en person söker på det företaget erbjuder men inte känner till dem sedan tidigare så vill vi att hemsidan syns så högt upp i sökresultaten som möjligt vid tänkbara nyckelord och nyckelfraser. Genom lång erfarenhet och flera utbildningar inom sökmotoroptimering hjälper jag samtliga företag jag bygger en hemsida för med deras SEO. Denna hemsidan var inget undantag och jag gjorde en full on-site optimering i samband med lanseringen. Där utförde jag bland annat flertalet åtgärder som stärker sidans prestanda, information och presentation vilket enkelt beskrivet är vad sökmotorer baserar en stor del av rankningen på vid utvärderingen av själva hemsidan. Att webbplatsen är fullt responsiv, det vill säga mobilanpassad och ser lika bra ut på samtliga enheter, är också en viktig faktor som hemsidan uppfyller. Vidare lägger jag mycket tid på att strukturera upp både textinnehållet och de interna länkningarna. I samband med publiceringen begär jag en nyindexering av hemsidan hos Google och följer upp med eventuella finjusteringar. Allt för att försäkra både mig och kunden om att webbplatsen presterar i sin fulla potential.

 

Skyddsåtgärder och säkerhet:

Sist men inte minst så är det viktigt att en webblösning ligger i framkant när det gäller säkerheten för både besökare och hemsideägare. Främst för att minimera risken för intrång och virus på själva hemsidan, men även så inte informationen som skickas via formulär kompromissas och ger skadlig kod till mottagaren. Därav rekommenderar jag alltid att upprätta en säker anslutning där all data som skickas och tas emot är krypterad. Etableringen av den krypterade datan sker genom ett SSL-certifikat som utfärdas för webbplatsen. Ni kanske har lagt märke till att vissa sidor har ett grönt nyckellås vid inmatningsfältet i webbläsaren? Det är en indikation på att hemsidan är markerad säker anslutning och har ett individuellt SSL-certifikat upprättat. Vidare aktiverar jag alltid en stark dedikerad brandvägg som skyddar anslutningen mot obehöriga intrångsförsök och övervakar IP-adresser. Sist men inte minst konfigurerar jag tätt schemalagda genomsökningar efter virus och skadlig kod och kunden kan själv välja om de önskar ansluta hemsidan till mitt servicepaket.

Vi har använt West-Tech till att bygga vår hemsida, admare.se och är mycket nöjda. De är lyhörda, professionella och arbetar snabbt och effektivt. Bra support och bemötande. Inget att klaga på. 5/5

Tommy Pettersson

Safety Manager, AdMare Ship Management AB

West-Tech ansvarade också för personalfotografering med studioutrustning på plats hos kund.