+46(0)707275127 info@west-tech.se
HLR utbildning i Göteborg

One Safety – HLR utbildningar i Göteborg

One Safety Sweden AB har sitt säte i Göteborg och drivs av Fredrik Nyh sedan 2019. Med stor kompetens och mångårig erfarenhet från blåljusverksamhet håller dem diverse kurser och utbildningar gällande första hjälpen, brandsäkerhet och hjärt- lungräddning (även förkortat HLR). Samtliga instruktörer och kursledare har ett starkt engagemang och en passion för att sprida kunskap om livräddande åtgärder. Under en kurs lär dem deltagarna värdefull teoretisk kunskap i kombination med att ge dem praktisk hands-on erfarenhet vilket resulterar i bättre förutsättningarna vid en akut situation. All utbildning sker enligt de internationella riktlinjerna från Europeiska HLR-rådet: ERC 2021. Detta är en av många anledningar varför utbildningarna håller hög kvalité och landar som förstahandsvalet för större bolag som är ISO-certifierade. Kundgruppen är väldigt bred och består av allt från privatpersoner och föreningar till företag och koncerner.

Företagets specialisering ligger vid att erbjuda utbildningar inom hjärt- lungräddning och första hjälpen. Med goda kommunikativa förmågor och en talang för att engagera kursdeltagarna har One Safety redan efter några år etablerat sig som ett av de främsta säkerhetsutbildningsföretagen i Göteborgsområdet.

Samarbetet

Under slutet av 2021 inleddes ett samarbete mellan West-Tech och One Safety. Vi bekantade oss över telefon och genom att träffas fysiskt nu efter att restriktionerna lättats. Inledningsvis lades fokus vid varumärkesvisionen och hur den dåvarande logotypen kunde finslipas ytterligare. Under våren 2022 startade vi projektet att bygga en ny hemsida vilken sedan kunde publiceras i September samma år.

Mobilanpassad hemsida:

Som nystartad aktör är det av stor vikt att ha en pålitlig och förtroendeingivande hemsida som på ett snyggt sätt speglar företagets kärnvärde eller erbjudande. En hemsida blir ofta den främsta kanalen utåt mot marknaden och ett medel för potentiella kunder att hitta de tjänster och produkter ett företag erbjuder. Att synas i sökningar och ha en komplett digital närvaro kan vara skillnaden mellan en trög start eller en rivstart.  Med hjälp av att vi byggde hemsidan i WordPress som CMS blev resultatet en snygg, modern, lättnavigerad, informativ och säker webblösning som förblir konkurrenskraftig även över tid. Processen börjar som alltid med analys och planering, därefter går man vidare med att strukturera upp en grund för startsidan. Grundaren av One Safety, Fredrik, har haft en stor roll under processen med många bra idéer och en tydlig bild över vad han vill förmedla. Majoriteten av texterna har han själv skrivit och dem försåg oss även med flera av bilderna som används. Alltid härligt och kul med kunder som har ett stort engagemang i arbetet och vill vara delaktiga.

 

Design & funktion:

Trots att företaget inte har en fastställd grafisk profil med tillhörande grafisk manual så lyckades vi tidigt hitta en färgpalett och formspråk som tydligt kommunicerar dess kärnvärde och kundlöfte. Den lugnande och förtroendeingivande blåa färgen varvas med detaljer i rött som bryter av och väger in allvaret och det akuta. Ljusa stora vita friytor hjälper formspråket att hålla en positiv ton där bilderna får mer fokus. Jag ville använda mjuka avrundade kanter på bilder och diverse grafiska element för att ge en inbjudande känsla. Likaså arbetade jag mycket med formgivningen i sin helhet och tillämpade ett designspråk som ger extra dimension och förstärker den visuella upplevelsen. Upplevelsen blir således välavvägd för företagets digitala närvaro genom en modern och luftig gränssnitt som är tydligt och tilltalande.

I nära dialog med Fredrik på One Safety började den nya hemsidan ta form. Vi fokuserade på att lyfta fram deras styrkor och tjänster på ett sätt som förmedlar pålitlighet, kompetens och drivkraft.

 

SEO/Sökmotoroptimering:

Genom SEO kan man delvis påverka hur relevant sökmotorerna anser att en webbplats är i förhållande till olika sökningar relaterade till verksamheten. Till exempel om någon söker efter ”One Safety” vill vi att Google ska förstå att just One Safety’s hemsida har störst relevans kring det ämnet. Detta kan uppnås genom sökmotoroptimering eller betalda annonser, beroende på budget och strategi. Målet är att locka fler besökare till hemsidan och förhoppningsvis konvertera dem till leads. Vid produktion av en ny hemsida inkluderar detta att optimera innehåll, meta tags, URL-struktur och länkstrategi för att ranka så högt som möjligt i sökmotorresultaten för deras relevanta fraser. Åtgärderna gör det enklare för både besökare och sökrobotar att navigera på sidan och hitta relevant information. Den här webbplatsen är helt responsiv, vilket innebär att den anpassar sig för mobila enheter och ser lika bra ut på alla skärmar. Efter att ha publicerat länkarna, skickar jag en begäran om att webbplatsen skall indexeras på nytt av Google och jag gör därefter eventuella finjusteringar för att garantera optimal prestation.

 

Skyddsåtgärder och säkerhet:

Som för alla webbprojekt är det viktigt att hemsidan ligger i framkant när det gäller säkerheten för både besökare och hemsideägare. För att undvika att hemsidan används för skadliga syften, exempelvis för spridning av spam eller andra typer av bedrägerier behövs bland annat en dedikerad brandvägg. Med rätt skyddsåtgärder kan mina kunder ge sina besökare en trygg och säker upplevelse samtidigt som de skyddar sin egen verksamhet från negativa konsekvenser. Innan överlämning ställer jag in täta schemalagda sökningar. Efter levererad webbplats som är fullt skyddad mot virus och skadlig kod, ger jag kunden möjligheten att själv bestämma om de vill koppla sin hemsida till mitt servicepaket som även garanterar fullt skyddad över tid.

Vi anlitade Torbjörn på West-Tech för att designa vår hemsida och nya logga.
Vi är imponerade över Torbjörns professionella känsla för grafisk design. Tyckte att Torbjörn var duktig på att känna in våra behov samt att han har en hög teknisk kunnighet till ämnet. Vi är väldigt nöjda med resultatet och servicen som West-Tech har levererat. De har alltid ett bra bemötande, är engagerade och svarar snabbt! 5/5

Fredrik Nyh

Utbildningsansvarig, One Safety Sweden AB

HLR kurs i Göteborg
Visitkort till utbildningsansvarig

West-Tech skapade bland annat visitkort till företaget.

Mobilanpassad hemsida till första hjälpen och HLR utbildare i Göteborg