+46(0)707275127 info@west-tech.se
Logotyp till fast pris

Ventic Sweden

Ventic förmedlar erfarna och professionella DJ’s till firmafester, företagsevent och andra evenemang. Företaget har ett brett kontaktnät och gedigen erfarenhet efter över 25 verksamma år i branschen. Kärnan i verksamheten bygger på erbjuda västkustens mest kompetenta discjockeys till företag, organisationer och offentlig sektor. Ventic har flertalet färdiga koncept och teman som är både smidigt för kunden och uppskattat av gästerna. Genom att vara flexibla, tillmötesgående och hålla hög professionalism är detta bolag en självklar resurs och samarbetspartner vid alla företagsevent eller bjudningar. Dem arbetar utifrån Göteborg och åtar sig uppdrag över hela Sverige i den mån möjligt. Fokus ligger dock främst kring Göteborg, Kungälv, Stenungsund, Uddevalla, Strömstad och Lysekil. Söker ni en helhetslösning med professionell teknik och DJ till firmafest i Göteborg med omnejd är ni varmt välkomna att kontakta Ventic Sweden.

Logotyp & grafisk profil:

Jonas som grundat Ventic Sweden, och även driver det framgångsrika DJ-bolaget RetroDisco, har varit en återkommande kund till mig på West-Tech sedan 2015. Där har jag bland annat hjälpt till med sökmotoroptimering, vektorisering, trycksaksdesign och marknadsföring.  När han tidigt i år började närma sig realiseringen av sitt nya initiativ som primärt riktar sig till företagskunder kontaktade Jonas mig först för att bolla idéer. Målet var att etablera ett varumärke som lyfter fram kompetensen och tryggheten som endast en aktör som varit i branschen över 25 år kan erbjuda. Vi hade flertalet givande samtal där företagsprofilen sakta fick växa fram utifrån målsättningen och visionen för bolaget. Det fall sig naturligt att jag åtog mig uppdraget att ansvara för varumärkesuppbyggnaden. När de sista pusselbitarna i affärsmodell och image börjat falla på plats spikades företagsnamnet. Och det kändes rätt rakt igenom. Nu var vi peppade på att kunna dra igång med grovarbetet för att sedan lansera företaget. Så strax därefter påbörjade jag arbetet med att designa en logotyp och grafisk profil till fast pris.

Designprocessen:

Under designprocessen fick varumärket ett slående relevant visuellt uttryck som på ett betryggande sätt blev som ett kvitto på att förarbetet varit välarbetat. Efter många skisser och en stadig uppsättning designutkast nådde vi fram till ett uttryck som gick helt i linje med vår vision.  Den slutgiltiga designen blev i utförandet av ett ordmärke som har en färgsatt symbol som kompletterande grafisk element. Med en klar blå toning får symbolen extra liv och kraft samt knyter an till hängivenheten, professionaliteten och tilliten. Denna symbol kan användas vid tillämpningar där ett 1:1 format behövs; likt profilbilder i sociala media, som favicon för hemsidan och så vidare. Textsättningen för ordmärket i versaler ger ett starkt uttryck och de två inramande linjerna ger en grafisk stabilitet. Den karaktäristiska skärningen i N’et visade sig bli en detalj som gav logotypen den där extra magin. Spärrningen av bokstäverna är noga avstämd för att ge ögat en behaglig upplevelse med lagom luftighet utan att ta från det effektfulla uttrycket. Vid efterbearbetningsarbetet av logotypen fick ordmärket en 3D-effekt av metall där texturen liknar silver respektive stål. Slutresultatet blev med andra ord en tydlig logotyp med lång livstid som lyfter fram företagets värde och färdigheter på ett tilltalande sätt. Nedan kan ni även se logotypen tillsammans med den kompletterande symbolen.

Mobilanpassad hemsida:

När logotypen var färdig blev nästa steg att skapa en helt ny mobilanpassad hemsida till fast pris. I uppdraget ingick bildmaterial, fotografering, digital profilering, textproduktion och sökmotoroptimering. Med en stabil och modern struktur paketerat snyggt i enlighet med varumärkets grafiska profil kan nu företaget nå sina kunder direkt via webben. Hemsidan är fullt responsiv och drivs med CMS’et WordPress vilket idag är det mest använda systemet i världen. Gränssnittet är innovativt och samtidigt användarvänligt för sidans besökare som enkelt får den information de söker. Kombinationen av välskrivna texter och relevanta bilder ger ett professionellt intryck vilket förstärks med inslag av vissa rörliga element och vidare profilering. Hemsidan har ett SSL-certifikat och är därmed bevisad säker anslutning via kryptering. Dels för att höja rankningen hos Google men främst för att förse besökare med en tryggare upplevelse. Med mitt uppskattade Servicepaket är sidan garanterad drift och erhåller högsta möjliga säkerhet. En dedikerad brandvägg är upprättad och jag har realtidsövervakning utifall hemsidan skulle utsättas för hot. Besök gärna hemsidan via knappen nedan och upplev resultatet själva.

Vi på Ventic anlitade Torbjörn på West-Tech för att ta fram en logotyp, grafisk profil och hemsida. Bred kunskap och en given talang för det visuella. Snabb i både process och återkoppling samt fantastisk servicenivå och engagemang. Resultatet är bättre än vi kunnat föreställa oss. Som ofta återkommande kund ger vi våra varmaste rekommendationer till att arbeta med West-Tech.

Jonas T.

Grundare / Ägare, Ventic Sweden

DJ till firmafest
Hemsida till fast pris